Zonnepanelen

Maandelijks minder energielasten het kan met zonnepanelen door eenmalig te investeren in een zonnepanelen systeem heeft u voor jaren lagere energiekosten. Zonnepanelen zij duurzaam en betrouwbaar. Laat u zonnepanelen installeren door HVL Techniek dan bent u verzekerd van een kwalitatief goed doordacht zonnepanelen systeem.

Zonnepanelen slimme investering

Zonnepanelen hebben een beter rendement dan de rente van een bank en het is mogelijk om de betaalde Btw (21% van de totale installatieprijs) terug te ontvangen van de belastingdienst. Doorgaans is daarom de terugverdientijd op een zonnepanelen systeem maar 5 of 6 jaar.

Zonnepanelen hoe werken ze

Zonnepanelen maken bij daglicht een gelijkspanning die door de de omvormer wordt omgezet in een bruikbare wisselspanning deze opgewekte energie zal eerst gebruikt worden voor eigen consumptie is er meer energie dan afgenomen wordt dan gaat het door de energiemeter de deur uit en wordt gesaldeerd.

Monitoring

De prestaties van het zonnepanelen systeem kunnen worden bekeken via een pc, laptop, telefoon en tablet. Op één van deze apparaten kunt u dan de opbrengst zien per dag, week, maand en jaar ook ziet u het vermogen actueel. Bij eventuele storingen of constateringen wordt er een mail gestuurd zodat er snel kan worden ingegrepen en er geen energie verloren gaat.