Hybride warmtepomp

Minder gas verbruiken kan met een hybride warmtepomp een hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en met behulp van een koudemiddel zal de warmtepomp het grootste deel uit handen te nemen van de gasgestookte cv ketel wat resulteert in een fors minder gas verbruik. De gasgestookte cv ketel dient dan alleen nog voor bereiding van warm tapwater en als back-up voor de herfst en winter een mooie combinatie toch?

Toepasbaarheid

Een hybride warmtepomp is vaak beter toepasbaar dan een standalone warmtepomp die zal teveel elektriciteit gaan verbruiken in bestaande niet genoeg geïsoleerde woning. Een hybride warmte pomp presteert juist uitstekend in bestaande nageïsoleerde woningen, die zullen omdat er vroeger niet over isolatie werd nagedacht en veelal grote ruim berekende radiatoren werden gemonteerd goed toepasbaar zijn. Een hybride warmtepomp zal zeker gas besparen maar zal helaas uw elektriciteit verbruik verhogen, voor een optimaal rendement is een set zonnepanelen erbij  een goede keus.

Subsidies en regelingen

Voor duurzame investeringen zijn er diverse subsidies en regelingen mogelijk zoals de energie bespaar lening bij het Het nationaal warmtefonds of een duurzaamheid lening van Svn daarnaast kunt u ook subsidie krijgen bij de Rvo. De eerste twee opties zijn een lening de laatste is een eenmalige tegemoetkoming van de Rijksoverheid.